Romania in UK

Aleși britanici, în mijlocul unor scandaluri sexuale

Parlamentari și diplomați britanici sunt acuzați că ar fi folosit banii statului de deplasări în străinătate, pentru servicii sexuale, petreceri cu acool și alte abuzuri. Surse ale publicației Politico, oficiali guvernamentali și parlamentari, recunosc astfel de comportamente și chiar detaliază.

De pildă, un deputat laburist ar fi avut o pasiune pentru rusoaice în voiajele de serviciu. Un actual membru al Camerei Lorzilor, fost parlamentar conservator, fiind într-o țară din sud-estul Asiei, într-o vizită oficială, ar fi cerut detalii despre cel mai apropiat bordel. Asupra unui alt parlamentar conservator sunt aduse altfel de acuzații. Ar fi avut preferințe pentru fete destul de tinere și, pentru a le cunoaște mai bine, obișnuia să rămână în țata vizitată official, și după ce delegația din care făcea parte se întorcea acasă.

Sursele Politico mai vorbesc despre petreceri ale diplomaților în vizite externe, petreceri unde erau aduși fete și băieți, pentru activități sexuale. Mai mult, un fost parlamentar britanic a spus că un guvern a fost „foarte frustrat” de comportamentul aleșilor britanici, pe care i-a catalogat ca fiind însetați de alcool și aroganți, cu un comportament mitocănesc.

Acuzațiile sunt cumva sugerate și într-un raport al Comisiei de Etică din Camera Comunelor, redactat anul acesta, care a atras atenția că există o potentială influență negativă a vizitelor parlamentarilor în străinătate. Comisia a recomandat reducerea numărului de membri ale acestor grupuri și stabilirea unui supervizor. Cabinetul de atunci, condus de Boris Johnson, a susținut ideea, dar nu s-au văzut acțiuni concrete.

De amintit și că fostul parlamentar laburist Chris Matheson a fost nevoit să demisioneze luna trecută, după ce o fostă membră a echipei sale, l-a acuzat că a invitat-o într-o călătorie secretă în Gibraltar, care avea de fapt scop sexual.

*Imagine de Pete Linforth de la Pixabay.

*RUK este un proiect al Belfast Intercultural Romanian Community, realizat cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, Secretariatul General al Guvernului.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore