Romania in UK

Cumpărarea de ouă, raționalizată în Marea Britanie

Sunt supermarketuri în UK care nu mai permit cumpărătorilor să ia câte ouă și-ar dori. Se întâmplă din cauza gripei aviare. Lanțurile de aprovizionare au fost grav încercate, anunță Reuters.

La Asda, al treilea cel mai mare lanț de magazine, se pot achiziționa cel mult două cutii de ouă. De la Lidl se pot cumpăra maximum trei cutii. Aceste măsuri au fost necesare, pentru că retailerii vor să se asigure că sunt ouă disponibile pentru toată lumea, chiar dacă nu în cantitatea dorită. Așa a explicat Andrew Opie, director la British Retail Consortium, entitatea care reprezintă supermarketurile în Marea Britanie. Dar el își arată convingerea că lanțurile de magazine sunt experte în gestionarea situației.

Lanțul Sainsbury`s, de pildă, a găsit altă soluție. Nu a fost obligat să raționalizeze cumpărarea de ouă pentru că a început să importe din Italia.

Nu doar gripa aviară afectează producția de ouă, ci și efectele războiului din Ucraina. Fermierii au costuri mai mari și pierd bani pentru că prețul plătit de client nu mai ajunge la fel înapoi la fermierul care a produs ouăle, a explicat un purtător de cuvânt al Asociației Producărilor de Ouă din Marea Britanie.

Din cauza actualei gripe aviare, 2,3 milioane de păsări au murit sau au fost eutanasiate.

*Imagine de Erika Varga de la Pixabay.

Distribuie această postare:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore