Romania in UK

Toate gospodăriile încălzite cu ulei în Irlanda de Nord vor primi 200 de lire de la stat, sumă dublată

Informația este confirmată de către cancelarul Jeremy Hunt, în declarația sa de toamnă din această după-amiază. Trezoreria a transmis că banii vor fi virați cât mai curând în această iarnă.

Inițial ajutorul de stat pentru oamenii care folosesc uleiul pentru a-și încălzi casele era anunțat de 100 de lire. Beneficiarii însă spuneau că sunt nedreptățiți față de irlandezii care sunt conectați la rețeaua de gaze. Cei care se încălzeau cu ulei spuneau că 100 de lire abia dacă le-ar ajunge pentru două săptămâni.

În Irlanda de Nord, uleiul pentru încălzirea locuințelor este folosit de două treimi din gospodării, față de 5% în toată Marea Britanie.

Prețul mediu al uleiului pentru încălzirea locuințelor în Irlanda de Nord este de la 442 de lire sterline pentru 500 de litri, potrivit datelor Consiliului Consumatorilor.

Costul mediu de 300 de litri va aduce consumatorii de aici înapoi în jur de 274 de lire sterline, iar 900 de litri de ulei pentru încălzirea locuinței costă în medie 784 de lire sterline.

În timpul discursului din Comune, dl Hunt a confirmat, de asemenea, că Irlanda de Nord va primi 650 de milioane de lire sterline în următorii doi ani, conform formulei Barnett.

Într-o declarație, Trezoreria a spus: „Pentru a nivela întregul Regat, administrațiile deconcentrate vor primi 3,4 miliarde de lire sterline în următorii doi ani. 1,5 miliarde de lire sterline pentru Scoția, 1,2 miliarde de lire sterline pentru Țara Galilor și 650 de milioane de lire sterline pentru Irlanda de Nord. Acest lucru va ajuta oamenii din întreaga Uniune în aceste vremuri economice dificile.”

*Imagine de András de la Pixabay .

Distribuie această postare:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore