Romania in UK

Cât de mult regretă UK că a ieșit din UE

Mai bine de jumătate dintre britanici (56%) au declarat că regretă ieșirea din blocul comunitar. Numai 32% din englezi mai cred acum că votul pentru Brexit a fost corect. Asta arată datele YouGov, la aproape doi ani de la definitivarea ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Sondajele făcute de YouGov imediat după Brexit și înainte de alegerile din 2017 dezvăluiau că erau mai mulți britanici care susțineau decizia ieșirii decât cei care o considerau greșită. Lucrurile au început însă să se schimbe treptat. Iar aceste noi date arată cel mai mare decalaj înregistrat vreodată.  

La scurt timp după scrutinul din 2017, 10% din cei care votaseră pentru Brexit și-au schimbat părerea. În iunie 2021, doar 70% din cei care au ales ieșirea din UE consideră că a fost un lucru bun. Iar cei care cred că a fost o greșeală se ridică la maximumul istoric de 19 procente.

De cealaltă parte, britanicii care au votat împotriva Brexitului pare că-și mențin opinia. 91% din ei cred în continuare că UK trebuia să rămână în UE.

*Imagine de Stefan Schweihofer de la Pixabay.

Taguri:

Distribuie această postare:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore