Romania in UK

Ce s-ar întâmpla în UK dacă ar fi un cutremur ca în Turcia

În cazul unui cutremur cu magnitudinea de 7,8 pe Richter, așa cum a fost în Turcia și Siria, patru orașe din Regatul Unit ar fi distruse, spune Stephen Hicks, seismolog la University College London, scrie agenția Anadolu. Este vorba despre Birmingham, Manchester, Sheffield și Bristol.

Seismologul a suprapus harta cutremurelor din Turcia peste cea a insulelor britanice, pentru a face o analiză. El a explicat: „Pentru a vă face o idee despre amploarea cutremurului din Turcia, dacă suprapunem USGS ShakeMap pe Insulele Britanice, falia (culorile roșii) s-ar fi rupt de la estuarul Severn la estuarul Humber. O mare parte din Anglia ar fi experimentat cel puțin nivelul de intensitate 7”.

Hicks crede că cele mai multe dintre clădirile din Regatul Unit nu ar avea cum să reziste în cazul unor seisme atât de puternice, iar „Anglia ar fi fost, în esență, tăiată în două de ruptura formată”. El a punctat că este vorba strict de o discuție teoretică: „Desigur, acest lucru este academic, deoarece Regatul Unit nu are probleme atât de mari pentru a genera cutremure atât de puternice”.

Vă amintim: o serie de cutremure au zguduit Turcia și Siria în urmă cu o săptămână. Cel mai puternic a atins magnitudinea de 7,8. Organizația Națiunilor Unite transmite că 33.179 de oameni și-au pierdut viața, dar estimările arată că ar fi vorba de mai bine de 50.000.

*Imagine de Angelo Giordano de la Pixabay.

*RUK este un proiect realizat în 2022 de către Malina Virtejanu PFA UK, finanțat de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

*Conținutul acestui articol nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

Distribuie această postare:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore