Romania in UK

Britanic de doar patru ani, membru al clubului celor mai inteligenți oameni din lume

Teddy Hobbs, din Portishead, Somerset, Anglia, a fost admis la finalul anului trecut în Mensa, grup internațional pentru persoane cu IQ ridicat, creat în 1947. Asta, după ce a finalizat un test IQ la care a obținut 139 de puncte din 160 posibile.

Teddy a învățat singur șase limbi străine, printre care mandarină, galeză, franceză, spaniolă și germană. Băiatul poate să numere până la 100 în fiecare dintre ele.

Cel mic a învățat să citească, de unul singur, la numai 2 ani și 4 luni. Acum citește fluent.

Mama copilului a spus: „Ca să fiu sinceră, este o întâmplare totală că a intrat în Mensa. Nu ne-am propus niciodată să-l înscriem și chiar și atunci când l-am evaluat, am făcut asta ca să ne dăm seama ce poate și să știm ce facem mai târziu cu școala”. Ea spune că cel mic nu este interesat de lucruri obișnuite pentru un copil de vârsta lui, precum desenele animate, relatează The Independent.

„Alegem cărți mai potrivite pentru vârsta lui, nu prea îl lăsăm să citească Harry Potter, dar el a ajuns la stadiul în care poate citi orice fel de carte… Înțelege foarte multe lucruri… Știe că este război în Ucraina și a făcut imediat legătura cu stragurile pe care le vede peste tot… Vrea să devină medic într-o zi, pentru că îi place să joace îmreună cu prietenii de-a doctori la grădiniță”,a mai zis mama lui Teddy.

*Imagine, Twitter.

*RUK este un proiect realizat în 2022 de către Malina Virtejanu PFA UK, finanțat de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

*Conținutul acestui articol nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

Distribuie această postare:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore