Romania in UK

Angajații Amazon din UK, grevă de 24 de ore

Muncitorii de la Amazon au fost în grevă o zi, o acțiune fără precedent. Este prima grevă oficială a angajaților companiei din Marea Britanie, relatează CNBC.

Oamenii cer salarii mai mari și condiții mai bune de muncă. Angajații susțin că majorarea de 5% a salariului de vara trecută nu este suficientă, pentru a putea face față cheltuielilor tot mi mari, într-o țară cu inflație mare. Ei cer ca Amazon să plătească cel puțin 15 lire sterline pe oră.  Lucrătorii mai sunt nemulțumiți de condițiile de la serviciu. Spun că lucrează prea mult, iar activitatea lor este monitorizată prea dur prin intermediul tehnologiei.

Un purtător de cuvânt al Amazon a declarat, la CNBC ,că personalul care face grevă înseamnă „doar o fracţiune de 1% din angajaţii noştri din Marea Britanie”. El a mai punctat că din 2018, salariul a crescut cu 29%, iar acum, odată cu creșterea costului vieții, fiecare angajat a primit o singură dată 500 de lire sterline în plus.

Se întâmplă în timp ce compania americană concediază mii de oameni în toată lumea. Amazon deja a renunțat la 18.000 de angajați, pregătindu-se pentru o recesiune în 2023.

*RUK este un proiect realizat în 2022 de către Malina Virtejanu PFA UK, finanțat de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

*Conținutul acestui articol nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

Distribuie această postare:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore