Romania in UK

60 de mii de case fără electricitate în UK din cauza Furtunii Otto

Furtuna denumită Otto a venit cu rafale de 75 mph până la 80 mph. Vântul puternic a lăsat fără curent electric mai bine de 60 de mii de locuințe din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Furtuna Otto părăsește insula și se îndreaptă spre Scandinavia acum. Dar în continuare sunt aproximativ două mii de case fără curent. Scottish and Southern Electricity Networks declară că a restabilit rețeaua pentru aproximativ 41.000 de case de când a lovit furtuna. În Aberdeenshire, de pildă, erau ieri în continuare 2.000 de locuințe în întuneric.

Furtuna a dat totul peste cap în Regatul Unit. Mulți oameni au fost anunțați de angajatori să nu vină la serviciu și, unde este posibil, să lucreze de la domiciliu. Asta din cauza lipsei luminii. Multe zboruri au fost anulate. În alte cazuri, avioanele au aterizat cu mare dificultate din cauza vântului puternic. Călătoriile cu trenul au avut și ele de suferit. Unele au fost anulate; altele au înregistrat întârzieri foarte mari. Multe bucăți de șosea au fost blocate din cauza camionelor răsturnate, în Nordul Angliei.

Vineri, un bărbat a fost dus la spital în stare gravă după ce un copac a căzut pe o stradă din Sheffield.

Un purtător de cuvânt al poliției din South Yorkshire a declarat: „Un bărbat în vârstă de 50 de ani a fost rănit și a fost dus la spital în stare gravă. O proprietate din apropiere a fost, de asemenea, avariată și ingineri structurali sunt la fața locului”.

În Harrogate, North Yorkshire, un copac a căzut pe un Porsche pe Granby Road.

Autoritățile s-au mobilizat și au trimis dube cu alimente în principalele zone încă întrerupte de aprovizionare.

Meteorologii de la Met Office spun că ce a fost mai rău a trecut. Acum furtuna a depășit spațiul britanic, dar vremea va deveni mai rece de săptămâna viitoare.

 *Imagine de Alexandra_Koch de la Pixabay.
*RUK este un proiect realizat în 2022 de către Malina Virtejanu PFA UK, finanțat de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

*Conținutul acestui articol nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

Distribuie această postare:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore