Romania in UK

2022, cel mai călduros an în UK

Met Office, serviciul britanic de meteorologie, a anunțat că datele provizorii pe care le are arată că anul care tocmai se încheie poate fi considerat cel mai cald înregistrat vreodată în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Într-un comunicat, meteorologii din UK amintesc faptul că vara asta a fost pentru prima dată când temperaturile au trecut de 40 de grade Celsius. De asemenea, fiecare sezon al acestui an se înscrie printre cele zece cele mai călduroase sezoane din Marea Britanie de când se fac măsurători, din 1884.

Mark McCarthy de la Met Office a transmis: „Acest an călduros este în concordanță cu impactul real așteptat pe fondul schimbărilor climatice induse de om”. Meteorologii mai amintesc că 2022 a fost și un an secetos. Oamenii de știință reiterează efectele emisiilor de gaze cu efect de seră și consecințele directe asupra temperaturilor globale.

Abia în ianuarie Met Office va face publice datele oficiale cu privire la temperatura medie din 2022, dar deja a punctat că va fi mai mare decat recordul anterior, de 9,88 grade Celsius, din 2014.

*Imagine de Gerhard de la Pixabay.

*RUK este un proiect realizat în 2022 de către Malina Virtejanu PFA UK, finanțat de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

*Conținutul acestui articol nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

Distribuie această postare:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore