Romania in UK

Un tânăr a murit ”inexplicabil” în UK. Ambulanța a ajuns la el a doua zi după primul apel

Bradley Holder, în vârstă de 19 ani, a fost găsit mort pe o proprietate din Stoke-on-Trent. Medicii spun că nu cunosc deocamdată cauza morții.

Ce se știe cu siguranță este că tânărul a sunat el însuși la Salvare cu o zi înainte să moară, luni, 20 decembrie, la ora 18:12. Nicio ambulanță nu a fost trimisă la reședința băiatului. A doua zi, la 9 dimineața, s-a mai făcut un apel din casă. În câteva minute au apărut și medicii, doar că nu au putut face mai mult decât să constate decesul.

Brad locuia în Beaconsfield Drive din Blurton și frecventase Ormiston Sir Stanley Matthews Academy. Familia tânărului este îndurerată și cere disperată răspunsuri. Până acum i s-a transmis doar că moartea lui Brad este tratată ca fiind „inexplicabilă”. Asta a declarat poliția din Staffordshire, care, de altfel, face un apel la oricine l-ar fi văzut pe tânăr înainte de deces, să sune la 101 sau să apeleze anonim la Crimestoppers, pe site ori, prin apel la 0800 555111.

Poziția oficială a serviciului de ambulanță a fost transmisă de un purtător de cuvânt: ”NHS lucrează incredibil de mult pentru a răspunde mai rapid și a salva mai multe vieți. La momentul apelului inițial – duminică, la ora 18.12 – serviciul se confrunta cu întârzieri lungi de transfer la spitale și avea alte 78 de apeluri de aceeași categorie care așteptau să fie trimise în județ. Din păcate, acest lucru a însemnat că nu am putut să trimitem o ambulanță la domnul Holder în acel moment”.

Purtătorul de cuvânt a explicat hibele sistemului, pe care le vede responsabile de tragedia morții tânărului: „Serviciul de ambulanță se bazează pe faptul că fiecare parte a sistemului de sănătate și de asistență socială lucrează împreună, astfel încât ambulanțele noastre să poată ajunge rapid la pacienții din comunitate. Din păcate, presiunile pe care le observăm în domeniul sănătății și al asistenței sociale duc la întârzieri mari de transfer la spital, echipajele noastre rămânând să se ocupe de pacienții care trebuie internați în spital, în loc să răspundă la următorul apel. Rezultatul este că echipajele noastre întârzie să ajungă la pacienți. Lucrăm incredibil de mult cu toți partenerii noștri din NHS și din domeniul asistenței sociale pentru a preveni aceste întârzieri, căutând noi modalități de a preda rapid pacienții în siguranță, astfel încât echipajele noastre să poată răspunde mai rapid și să salveze mai multe vieți”.

De menționat și faptul că acest caz apare după o perioadă marcată de greve și la nivelul angajaților Ambulanțelor, care se plâng că au salarii foarte mici, care nu le acoperă cheltuielile, în timp ce volumul de muncă este din ce în ce mai mare.

*Imagine preluată de la Handout.

*RUK este un proiect al Belfast Intercultural Romanian Community, realizat cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, Secretariatul General al Guvernului.

Distribuie această postare:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore