Romania in UK

Un singur pacient, 107 ore și 43 de minute de așteptare la Urgențe – Irlanda de Nord

Sute de oameni au așteptat zeci de ore să fie îngrijiți în spitalele din Irlanda de Nord. Poate cel mai răsunător caz este al omului care a stat 100 de ore așteptând să fie îngrijit de medici. NHS nu a dat detalii despre persoana în cauză.

Cifra a fost recunoscută de șefii National Health System, care au informat presa despre problemele din sistem, printre care și lunga așteptare a ambulanțelor și numărul prea mic de paturi de spital.

Departamentul de Sănătate spune că marți, la ora 9 dimineața, erau 399 de persoane cu o „Decizie de admitere” în departamentele de urgență locale. Cifra a fost descrisă drept „una dintre cele mai mari pe care le amintesc”, de către secretarul adjunct al departamentului, Sharon Gallagher. Miercuri dimineața, numărul persoanelor a scăzut la 335. Totuși, până la ora 9 dimineața miercuri erau 542 de oameni la urgențe. Dintre ei, 447 au așteptat mai mult de patru ore fie pentru internare, fie pentru externare. 300  de pacienți au așteptat mai mult de 12 ore, relatează Belfast Live.

Directorul medical Michael McBride a spus că are „îngrijorări foarte serioase cu privire la capacitatea serviciului de sănătate de a trece peste această iarnă”.

*Imagine de Alfred Derks de la Pixabay.

*RUK este un proiect al Belfast Intercultural Romanian Community, realizat cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, Secretariatul General al Guvernului.

Distribuie această postare:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore