Romania in UK

Tanchiștii ucraineni au ajuns în UK, pentru antrenamente

Soldații din Ucraina au ajuns în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, unde vor fi antrenați pentru a folosi noile tancuri Challenger 2, pe care britanicii au promis că le furnizează țării invadate. Este vorba despre 14 astfel de tancuri.

Anunțul referitor la sosirea tanchiștilor ucraineni a apărut pe contul de Twitter al Ministerului Apărării al Regatului: „Marea Britanie va furniza tancuri Challenger 2 Ucrainei, alături de națiunile partenere globale – demonstrând cât de puternic este sprijinul pentru Ucraina, la nivel internațional”.

Ucraina a cerut în repetate rânduri tancuri pentru a putea face față atacurilor Rusiei. Președintele ucrainean a vorbit despre un necesar de 300 de tancuri pentru a se putea apăra, asta în condițiile în care de la începutul războiului, ucrainenii au pierdut mai bine de jumătate din cele 850 de tancuri pe care le avea.

Președintele Volodimir Zelenski a spus într-un mesaj video postat în toiul nopții: „Situația este foarte dură. Bahmut, Vuhledar și alte sectoare din regiunea Donețk – există atacuri constante ale Rusiei. Există încercări constante de a trece prin apărarea noastră. Rusia vrea ca războiul să se prelungească și să ne epuizeze forțele. Așa că trebuie să facem din timp arma noastră. Trebuie să accelerăm evenimentele, să accelerăm aprovizionarea și să deschidem noi opțiuni de armament pentru Ucraina.” El a punctat că se cinfruntă cu atacuri constante în regiunea din est, Donețk.

Mai multe state au promis că vor continua să sprijine Ucraina. Germania a permis Norvegiei și Poloniei să trimită Ucrainei tancurile Leopard 2 fabricate în Germania. Polonia a spus că va da încă 60 de tancuri, pe lângă cele 14 tancuri Leopard 2 pe care le promisese.

*Imagine de Military_Material de la Pixabay.

*RUK este un proiect realizat în 2022 de către Malina Virtejanu PFA UK, finanțat de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

*Conținutul acestui articol nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

Distribuie această postare:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore