Romania in UK

O fată de 15 ani a fost ucisă de un alt adolescent, în Hexham

Holly Newton, în vârstă de 15 ani, care locuia alături de familie în Hexham, Marea Britanie, a fost ucisă în piața din oraș, vineri după-amiaza. Ea a fost înjunghiată de un alt adolescent, de 16 ani. Fata a murit mai târziu la spital; relatează The Guardian.  

După ce a avut loc crima, un alt băiat de 16 ani a fost rănit și ajuns la spital, dare l se află în afara pericolului.

Colegii de la școală ai lui Holly au făcut o strângere de fonduri pentru a ajuta familia la cheltuielile de înmormântare.

Poliția deja a pus sub acuzare un adolescent și roagă comunitatea din care Holly făcea parte să evite speculațiile.

Ch Supt Sam Rennison, de la poliția din Northumbria, a declarat: „Holly mai avea atât de multe de așteptat în viață, iar acest eveniment tragic și-a lăsat familia devastată dincolo de cuvinte. Durerea lor pur și simplu nu poate fi exprimată în cuvinte, iar gândurile noastre sunt atât la familiile implicate, cât și la cei dragi, deoarece continuăm să-i sprijinim în tot felul în care putem.”

Rennison a spus că detectivii cred că toți cei implicați se cunoșteau între ei și că nu există un risc mai mare pentru public.

Ea a adăugat: „Cu un adolescent acum acuzat în legătură cu acest incident, aș cere ca toată lumea să evite orice speculație – atât în ​​comunitate, cât și pe rețelele de socializare – care ar putea periclita procedurile legale în direct. De asemenea, le reamintesc oamenilor că persoana care a fost acuzată are sub 18 ani, are dreptul legal la anonimat și nu trebuie să fie numită sau identificată.”

Suspectul va ajunge în fața magistraților luni, în Newcastle.

*RUK este un proiect realizat în 2022 de către Malina Virtejanu PFA UK, finanțat de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

*Conținutul acestui articol nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

Distribuie această postare:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore