Romania in UK

Supermarketul Tesco din UK se pregătește de concedieri

Sute de funcții de manageri din magazinele Tesco, unul dintre cele mai mari supermarketuri din Regat, vor dispărea. Compania a anunțat că va renunța la 1750 de posturi de conducere, dar va crea o funcție nouă, de șef de tură. Ar rezulta o reducere semnificativă a personalului, relatează Bloomberg.

De asemenea, supermarketul a decis să-și închidă și spațiile cu delicatese și mâncăruri calde, începând cu 26 februarie. Asta pentru că nu prea mai sunt clienți.   

Lanțul de magazine încearcă să găsească soluții astfel încât să crească salariile angajaților, să mențină prețurile scăzute, dar să și facă față inflației foarte mari. Previziunile Tesco arată că profitul operaţional ajustat ar scădea ușor anul ăsta, între 2,4 şi 2,5 miliarde de lire sterline.

În urmă cu câteva zile, Asda, al treilea cel mai mare supermarket din Regatul Unit, a anunțat că va reduce turele de noapte ale angajaților, în încercarea de a mai tăia din costuri.

S-ar părea că și britanicii au ajuns să fie din ce în ce mai atrași de discounterii germani, precum Aldi şi Lidl, care vin cu mai puține produse, cele mai multe marcă proprie, dar mai ieftine.

*Imagine de ElasticComputeFarm de la Pixabay.

*RUK este un proiect realizat în 2022 de către Malina Virtejanu PFA UK, finanțat de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

*Conținutul acestui articol nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

Distribuie această postare:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore