Romania in UK

Proiect: bărbații care hărțuiesc femei pe stradă în UK riscă până la doi ani de închisoare

Mersul intenţionat prea aproape de cineva, pe timp de noapte; comentariile și gesturile agresive sau obscene; obstrucţionarea direcţiei de mers a unei persoane; conducerea unei mașini cu viteză mică în apropiere de cineva. Toate acestea ar urma să fie considerate infracțiuni și să fie pedepsite cu până la doi ani de închisoare în Marea Britanie.

Asta prevede un proiect de lege care se bucură deja de sprijinul Ministerului de Interne. Suella Braverman, secretară de stat a Ministerului de Interne, a declarat: ”Punem femeile în centrul deciziei noastre, ceea ce înseamnă că infractorii care comit astfel de fapte vor avea parte de consecinţele pe care le merită”.

Legea este mai veche, redactată de Ministrul de Interne din cabinetul lui Boris Johnson, dat atunci nu s-a bucurat de sprijinul Guvernului.

Susținătorii proiectului au mai cerut ca și fluieratul femeilor pe stradă să fie prevăzut în noua lege.

Hărțuirea stradală este ilegală în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nod, însă nu sunt încă prevăzute pedepse specifice.

*Imagine de StockSnap de la Pixabay.

*RUK este un proiect al Belfast Intercultural Romanian Community, realizat cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, Secretariatul General al Guvernului.

Distribuie această postare:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore