Romania in UK

Primești bani dacă stingi lumina. Află cum!

Gospodăriile și firmele din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord vor fi recompensate dacă vor reduce consumul de energie în principiu luni, între orele 5 și 6 după-amiază.

Cum funcționează sistemul

Cei înscriși în program au un contor inteligent. Prin intermediul lui companiile energetice pot analiza consumul la fiecare o jumătate de oră. Furnizorii de electricitate vor anunța oamenii că urmează o ”sesiune de economisire” și vor cere clienților să reducă consumul cu cel puțin 30 de procente. Primul beneficiu pe care îl au cei care sting din lumini și opresc electrocasnice este că primesc o reducere la factură, direct proporțională cu cantitatea de electricitate economisită.

Mai mult, consumul de energie electrică al unei locuințe este comparat cu cel obișnuit pentru momentul respectiv, iar gospodăria va primi în jur de 3 lire sterline pentru fiecare kilowatt/oră economisit. 

Cine poate beneficia de program

Se pot înscrie în programul de reduceri atât gospodăriile, cât și companiile. Singurele condiții sunt să aibă un contor inteligent și, bineînțeles, să primească energie de la unul din cei 26 de furnizori care s-au înscris. British Gas, E.ON, Octopus Energy și EDF sunt câțiva dintre furnizorii de energie care au aderat la strategia de economisire.

Deja un milion de locuințe și firme beneficiază de acest sistem și primesc bani dacă sting lumina. Dacă vreți să participați, trebuie să vă grăbiți. Mulți dintre cei 26 de furnizori au anunțat că și-au atins limitele și au oprit înscrierile!  

De ce am economisi energie

Criza energiei este deja cunoscută, după războiul din Ucraina. Acum, temperaturile scad brusc, iar operatorul sistemului de electricitate vrea să reducă presiunea asupra rețelei prin reducerea consumului.

În plus, este o metodă de economisire la factură, într-o perioadă în care tot mai mulți britanici nu-și mai pot acoperi facturile din cauza inflației mari.  

Sistemul a fost testat pentru prima data, la în jur de 100.000 de clienți, în urmă cu un an de de Octopus Energy. Au avut loc mai multe ”sesiuni de economisire”, iar opiniile clienților au fost împărție. Unii susțin că fiecare bănuț contează și că au reușit să economisească destul de mult; alții spun că nu s-a simțit vreo schimbare în bugetul familiei ca urmare a participării la proiect.

*Imagine de Nicole Köhler de la Pixabay.

*RUK este un proiect realizat în 2022 de către Malina Virtejanu PFA UK, finanțat de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

*Conținutul acestui articol nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

Taguri:

Distribuie această postare:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore