Romania in UK

Președintele Partidului de la putere, demis din Guvern

Premierul Rishi Sunak l-a demis pe azi din Guvern pe Nadhim Zahawi, ministru fără portofoliu și președintele Partidului Conservator, se arată în scrisoarea făcută publică de Downing Street.

Nadhim Zahawi a fost eliminat din Executiv ca urmare a unor încălcări ale Codului ministerial. Este descoperirea făcută în urma unei investigații a consilierului independent al premierului referitoare la acțiunile lui Zahawi în ce privește o anchetă a autorităților fiscale care îl privea.

Investigația a fost cerută de prim-ministru și făcută de consilierului etic Laurie Magnus.

Ancheta a scos la iveală faptul că Nadhim Zahawi ar fi trebuit să facă publică ancheta fiscală de care era vizat. Până la urmă litigiul s-a încheiat (anul trecut), iar Zahawi a fost obligat să plătească niște penalități. Dar ancheta de acum arată că el nu a făcut modificări în declarația de avere la încheierea procesului, așa cum ar fi trebuit. În momentul finalizării litigiului, el avea statutul de Ministru de Finanțe în Guvernul lui Johnson.

*Imagine – zahawi.com

*RUK este un proiect realizat în 2022 de către Malina Virtejanu PFA UK, finanțat de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

*Conținutul acestui articol nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

Distribuie această postare:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore