Romania in UK

O nouă avertizare meteo: gheață și zăpadă în Irlanda de Nord

Met Office a transmis o nouă avertizare de gheață și zăpadă în mai toată Irlanda de Nord. Este valabilă de azi, marți, de la prânz, până mâine, 18 ianuarie, după-amiază. Meteorologii au anunțat: „Aversele de zăpadă și întinderile de gheață pot provoca unele perturbări”.

Se întâmplă în condițiile în care până acum era valabilă a altă atenționare de cod galben. Un purtător de cuvânt al Met Office a declarat: „Aversele de zăpadă vor afecta aceste zone până marți după-amiaza și vor continua în multe locuri peste noapte și până miercuri dimineața. Acumulările de câțiva centimetri sunt probabil la niveluri scăzute, cu un teren mai înalt oriunde este regiunea care poate vedea 5-10 cm și până la 15 cm pentru terenul mai înalt din nordul Irlandei de Nord și din mijlocul / nordul Țării Galilor. întinderile înghețate se vor forma în urma averselor.”

Pentru azi, marți , meteorologii anunță: „Unele perioade luminoase sau însorite și averse împrăștiate de ninsoare sau grindină, cele mai frecvente și ocazional abundente în nord și vest. Mai uscate în sud-est. Frig. Temperatura maximă 3C.”

Seara de marți este prognozată astfel: „O seară și noapte în mare parte înnorată cu lapoviță frecventă și averse de zăpadă, care se transformă mai târziu în ploaie de-a lungul coastei de nord. Întinderi înghețate. Căderi moderate de zăpadă pe dealurile din nord. Temperatura minimă 0C.”

Iar miercuri dimineața sunt așteptate averse frecvente. Meteorologii spun că va fi încă o zi rece. După-amiaza va fi mai luminoasă și mai uscată, cu o temperatură maximă de 4C.

Cât despre restul săptămânii, Met Office a adăugat: „Averse devreme joi, apoi uscate. Vineri înnorat, cu șansa de puțină ploaie. Ploaie devreme sâmbătă, apoi uscată, devenind mult mai blândă”.

Din cauza vremii rele, Poliția din Derry City și cea din Strabane au anunțat că de ieri după-amiază până azi dimineață s-au petrecut 19 accidente rutiere. Poliția și Siguranța Rutieră NI a declarat anterior: „Șoferii sunt avertizați cu privire la temperaturi sub zero în această dimineață [marți] și un risc de zăpadă și gheață pe drumuri. Vă rugăm să reduceți viteza și să conduceți cu precauție suplimentară.” Iar marți dimineață, Trafficwatch NI a declarat: „Temperaturile sunt în prezent sub zero și există riscul de ninsoare (în principal în nord-vestul provinciei) și gheață pe drumuri… Sărarea drumurilor din rețeaua programată a fost întreprinsă peste noapte. Toate rutele principale de pe rețeaua de drumuri programate sunt deschise și circulabile cu grijă”.

*Imagine, Met Office.

*RUK este un proiect realizat în 2022 de către Malina Virtejanu PFA UK, finanțat de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

*Conținutul acestui articol nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

Distribuie această postare:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore