Romania in UK

Noi reguli pentru străini la intrarea în UK în 2023

Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord intenționează să introducă o nouă autorizație de călătorie electronică de care ar urma să aibă nevoie toți cetățenii străini care vor să intre sau să tranziteze UK.

Noul sistem se numește ETA și viează toate călătoriile, indiferent de scopul lor: afaceri, motive medicale, turism, educație pe termen scurt etc. Cererile pentru a obține ETA ar urma să fie procesate în intervalul 24- 72 de ore și ar fi valabile pentru călătorii fără viză, care permit o perioadă de până la 180 de zile sau șase luni ori, cu viză, doi ani.

Guvernul încă nu a dat detalii cu privire la sistem. Nu se știe exact cum se va implenta, dar știm că ideea face parte din procesul de digitalizare compltă a frontierele pe care UK și-a propus să-l definitiveze până în 2025.

Strict referitor la ETA nu se știe nici dacă această autorizație ar urma să fie prezentată companiilor aeriene, de pildă, dacă vorbim despre zboruri, sau polițiștilor de frontieră din Regat. Sistemul ar urma să fie complet operational până la finalul acestui an.

Vă ținem la curent cu noutățile.

*Imagine de Steve Buissinne de la Pixabay.

*RUK este un proiect realizat în 2022 de către Malina Virtejanu PFA UK, finanțat de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

*Conținutul acestui articol nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

Distribuie această postare:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore