Romania in UK

Mulți studenți britanicii nu au ore de limbi străine la facultăți – Studiu –

Academia Britanică a făcut un studiu cu privire la nivelul la care se studiază limbi străine în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. Nu mulți studenți au în oferta universității cursuri de franceză, spaniolă sau germană.

Doar jumătate din colegiile din Marea Britanie oferă cursuri de limbi străine, susțin cercetătorii de la Universitatea Queen’s din Belfast, care au analizat toate cele 204 colegii de învățământ superior (FE) din Marea Britanie.

În Anglia, doar 70 din 160 de colegii de învățământ superior predau o limbă străină modernă.

“În lipsa unor măsuri adecvate, riscăm să consolidăm disparitățile regionale”, a declarat Neil Kenny, profesor de franceză la Universitatea din Oxford și cercetător principal pentru limbi străine la British Academy.

Raportul constată că în Anglia, a fost deja o oportunitate ratată, la introducerea în 2020 a noilor T-levels – cursuri profesionale de doi ani care sunt în mare parte echivalente cu trei A-levels.

Jean Coussins, președintele grupului parlamentar al tuturor partidelor pentru limbi moderne, a spus: „Este îngrijorător faptul că în 2023, când Regatul Unit ar trebui să privească spre exterior pentru a exporta mai mult, pentru a crește economia și pentru a dota tinerii noștri cu competențele necesare pentru locurile de muncă interconectate ale secolului XXI, asistăm la astfel de disparități regionale și «puncte reci»”.

*Imagine de Martin Polo de la Pixabay.

*RUK este un proiect realizat în 2022 de către Malina Virtejanu PFA UK, finanțat de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

*Conținutul acestui articol nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

Distribuie această postare:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore