Romania in UK

NOI REGULI (MAI DURE) DE INTRAT ÎN ROMÂNIA DINSPRE UK DIN 8 IANUARIE

România impune obligativitatea testului PCR făcut cu cel mult 48 de ore înainte de plecare pentru toți cei care vin de pe un aeroport din UK (plecare directă dinspre Anglia, Țara Galilor, Scoția, Irlanda de Nord) către România. Măsura se aplică indiferent dacă persoana este vaccinată sau nu.

grafică: Raluca Maria Petrică. sursa info: Consulatul General al României la Edinburgh.

În cazul în care călătorul nu face testul, el este obligat să stea în carantină. Pentru cei nevaccinați aceasta este de 10 zile iar pentru cei vaccinați este de 5 zile. Carantina se face la domiciliul propriu sau la locația declarată în formularul digital de intrare în România.

Dacă o persoană este vaccinată și are și test PCR, carantina nu se aplică.

Aceleași reguli se aplică și pentru sitația în care au fost confirmate sau nu pozitiv cu Covid-19 în ultimele 180 de zile. Măsura se aplică și pentru cei care vin pe cale terestră, cu transport în comun sau autoturism particular.

Atenție! Conform hotărârii și comunicării oficiale, dacă nu ești vaccinat complet și nu faci testul PCR, carantina este tot de 10 zile.

Regulile de mai sus se aplică pentru toți cei ce au 16 ani împliniți.

Excepții importante:

Persoanele nevaccinate sau netrecute prin boală (în ultimele 180 de zile) care stau mai puțin de 72 de ore pe teritoriul României sunt scutite de carantină dacă prezintă rezultatul negativ al testului PCR. Dacă tranzitul pe teritoriul României este de mai puțin de 24 de ore, nu trebuie nici test nici vaccin.

De asemenea, copiii sub 12 ani nu trebuie să prezinte nici test și nici nu sunt obligați să stea în carantină. Iar dacă au vârste cuprinse între 12 și 16 ani fac carantină 10 zile dacă nu au rezultatul negativ al testului.

Măsurile se aplică pentru toți cei care pleacă din UK (aeroporturi, porturi sau terestru) spre România. Plecarea dinspre UK înseamnă plecat de pe teritoriul Angliei, Țării Galilor, Scoției și Irlandei de Nord (zbor de pe Belfast City, Belfast International  sau feribot) cu destinație România.

grafică: Raluca Maria Petrică. sursa info: Consulatul General al României la Edinburgh.

Pentru mai multe informații accesați sursele oficiale:

Hotărârea nr. 2 din 7 ianuarie a CNSU, Consulatul General al României la Edinburgh

Distribuie această postare:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore