Romania in UK

Nimeni pus sub acuzare în cazul femeii ucise de câini în UK. Caz indigo în România

S-a terminat ancheta la fața locului în cazul femeii de 28 de ani care a fost ucisă de câini în 12 ianuarie, în Caterham, Marea Britanie.

Poliția din Surrey a transmis că toți cei opt câini despre care se crede că au fost implicați au fost capturați și sunt ținuți și îngrijiți în adăposturi, iar stăpânii lor sunt informați cu privire la starea lor. Niciunul dintre ei nu făcea parte din vreo rasă periculoasă sau interzisă.

Până în acest moment nimeni nu a fost pus sub acuzare, relatează Mirror.

Detectivul Josephine Horner a declarat:  „Este un eveniment tragic şi o femeie şi-a pierdut viaţa. Ştiu că a provocat multă îngrijorare la nivel local şi vreau să mulţumesc întregii comunităţi că ne susține cât ne desfăşurăm investigaţia. Ancheta s-a terminat, iar informaţiile adunate vor merge către medicul legist, care va realiza autopsia. Câinii vor rămâne în adăpost, unde vor fi îngrijiţi, iar proprietarii lor vor fi ţinuţi la curent cu starea acestora. Ştim că este un proces dificil, dar munca noastră continuă”.  

Din informațiile de până acum s-ar părea că unul dintre câinii pe care femeia îi plimba ar fi muscat un om în parc, iar ceilalți câini au reacționat ca o haită și au atacat-o pe proprietară.

Un caz asemănător a avut loc și în România în 21 ianuarie. O femeie de 44 de ani a fost ucisă de câini în zona Lacul Morii, din capitală, în timp ce alerga. Deocamdată nimeni nu și-a asumat răspunderea. Autoritățile își pasează responsabilitatea.

*Imagine de Mandyme27 de la Pixabay.

*RUK este un proiect realizat în 2022 de către Malina Virtejanu PFA UK, finanțat de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

*Conținutul acestui articol nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

Distribuie această postare:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore