Romania in UK

Mesaj important: nu faceți sport de contact, nu vă plimbați inutil cu mașina, nu beți prea mult! Ambulanțierii sunt în grevă

Astăzi a avut loc cea mai mare grevă a paramedicilor și tehnicienilor din Anglia și Țara Galilor din ultimii 30 de ani. Mii de angajați au decis să nu mai meargă la muncă nemulțumiți de nivelul salariilor.

În aceste condiții, National Health System le-a sugerat britanicilor să fie mai atenți decât de obicei. Au venit și cu niște exemple: să nu bea peste măsură, să nu conducă mașina, dacă nu e neapărat nevoie, să evite orice sport care se poate dovedi periculos. Stephen Powis, directorul NHS: ”Distrați-vă, dar, evident, să nu vă îmbătați atât de mult încât să faceți o vizită inutilă la Camera de Urgență a spitalului!”.

Serviciul de sănătate publică nu și-a asumat azi siguranța pacienților. Au fost preluate doar apelurile de cod roșu, care înseamnă un pericol imediat pentru viață. Situația a dus la un schimb de replici dur între sindicate și Guvern. Executivul susține că greva este „profund regretabilă”, mai ales în condițiile în care deja s-a stabilit ca ambulanțierii să aibă salarii mai mari cu minimum 4 procente. De cealaltă parte, angajații susțin că majorările nu acoperă rata inflației de peste 10 la sută. În plus, spun ei, în sistemul public de sănătate leafa a scăzut cu 17 la sută în ultimii 12 ani, în timp ce apelurile către ambulanțe au crescut cu aproape 80%.

*Imagine de Henning Westerkamp de la Pixabay.

*RUK este un proiect al Belfast Intercultural Romanian Community, realizat cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, Secretariatul General al Guvernului.

Distribuie această postare:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore