Romania in UK

Mare atenție, români! Nu vă lăsați păcăliți să munciți fără acte în UK. Avertismentul autorităților

Consulatul României la Londra transmite pe pagina sa de Facebook un mesaj către românii care iau în considerare să muncească în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. Oficialii atrag atenția că orice ofertă de lucru poate fi acceptată doar dacă respectă condițiile legale. Dacă muncesc la negru, românii riscă să ajungă în închisoare și își pot pierde și banii, pentru că autoritățile au dreptul să confiște sumele încasate ilegal.

Redăm întreg mesajul Consulatului României la Londra.

„Având în vedere prezența în mediul online a unor oferte de locuri de muncă ”fără acte„ dorim să vă atragem atenția asupra următoarelor aspecte:

  • O persoană fără drept de ședere în Regatul Unit este considerată imigrant ilegal și va fi supusă unor consecințe precum reținerea în centre de imigrare și emiterea unui ordin de îndepărtare. Cazurile agravante de abuzare a legislației în domeniul imigrației pot conduce la urmărire penală cu sentință până la maxim 6 luni în stare de detenție și după caz, toate câștigurile din munca ilegală puse sub sechestru.
  • Începând cu 1 ianuarie 2021, condițiile de intrare și ședere în Regatul Unit s-au schimbat. Pentru a putea munci în Regatul Unit, cetățenii europeni, inclusiv români, trebuie să aplice pentru viză de muncă anterior deplasării în acest stat, dacă nu au fost eligibili pentru înregistrarea în Schema de rezidență EUSS (pre-settled/settled). Informații referitoare la rutele de imigrație în Regatul Unit pot fi accesate la: https://www.gov.uk/browse/visas-immigration/work-visas.
  • NU aplicați pentru Schema de rezidență EUSS dacă nu sunteți eligibil, refuzul cererii vă poate îngreuna vizitarea Regatului Unit în viitor
  • Angajarea unei persoane care nu deține dreptul de muncă în Regatul Unit poate atrage consecințe precum plata unei amenzi de până la 20.000 de lire sterline”.

*Imagine de Jan Mateboer de la Pixabay.

*RUK este un proiect realizat în 2022 de către Malina Virtejanu PFA UK, finanțat de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

*Conținutul acestui articol nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

Distribuie această postare:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore