Romania in UK

Care este cel mai periculos loc din Regatul Unit

Luton, un oraș la 50 de kilometri depărtare de Londra, este considerat cel mai periculos loc din Marea Britanie, scrie Daily Star. Locuitorii spun că stau închiși în casă. Până acum, Peterborough era considerat cel mai periculos.

Un bărbat care deține o agenție de presă în oraș și care locuiește în Luton de 21 de ani spune că nu e de mirare că orașul lui are reputația asta. „Dacă vă uitați seara, toate afacerile, toată lumea se închide în case. Oamenii sunt speriați și nu mă simt în siguranță. Altora le este frică să vină în centrul orașului”, a zis bărbatul.

O femeie de 45 de ani, care locuiește în zonă de la 18 ani, spune că totul depinde de percepția fiecăruia. Ea manageriază o cafenea, dar le-a spus jurnaliștilor că nu ar avea curaj să-și lase fiica, adolescent, să se plimbe noaptea pe străzi. „Nu mi-aș lăsa fiica să iasă afară noaptea. Nu există suficiente locuri pentru tineri precum fata mea”, le-a spus ea jurnaliștilor.

Orașul nu era lipsit de viață comercială. Avea un mall, tot felul de magazine, dar multe dintre ele au fost închise ca urmare a epidemiei și nu s-ar redeschis.Pe strada principală sunt multe magazine cu prețuri foarte mici, fiecare produs fiind o liră. Tot în centru sunt cei mai mulți oameni fără adăpost care rătăcesc pe străzi. Aproape 3.500 de oameni nu au unde să stea în Luton. Iar în total, în oraș sunt în jur de 218 mii de locuitori.

*Imagine de PublicDomainPictures de la Pixabay.

*RUK este un proiect realizat în 2022 de către Malina Virtejanu PFA UK, finanțat de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

*Conținutul acestui articol nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

Distribuie această postare:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore