Romania in UK

”Imigranții, cheia creșterii economice” – Confederația Industriei Britance

„Singurul lucru care menține creșterea economică este creșterea numărului de ore de muncă, datorită creșterii imigrației”, a spus luni Tony Danker, directorul general al Confederației Industriei Britanice(CBI). Declarația a fost făcută în cadrul conferinței confederației pe care o conduce, eveniment care a avut loc în Birmingham.

Danker a cerut reguli mai laxe cu privire la imigrație: „Să avem migrație economică în zone în care nu vom avea în curând muncitori sau competențe acasă. În schimb, haideți să facem ca aceste vize să fie pe termen fix”, a sugerat el. Directorul principalei organizații patronale a UK a mai punctat: „Amintiți-vă că PIB-ul este un simplu multiplicator a două lucruri: oamenii și productivitatea lor. Și este timpul să fim sinceri: nu avem nici oamenii de care avem nevoie, nici productivitatea”.

Potrivit Reuters, Tony Danker a decretat că Marea Britanie este „în plină stagflație”. „Ne-am reunit, încă o dată, în vremuri extraordinare. Marea Britanie se află în plină stagflație – afectată de o inflație galopantă și de o creștere negativă”, a spus el. „Știm cum să combatem inflația. Știm cum să luptăm împotriva recesiunii. Dar nu știm cu adevărat cum să le combatem împreună”, a adăugat directorul general CBI.

Cu toate acestea, șeful Confederației Industriei Britanice susține că sunt măsuri ce pot fi luate pentru creșterea economică, în afară de cele legate de imigrație. Printre ele: deblocarea investițiilor din sectorul privat, schimbarea regulilor economice pentru depășirea eventualelor obstacole de ordin politic, iar întreprinderile ar trebuie să devină mai ingenioase. Danker a cerut oficialilor să semneze un acord cu privire la protocolul cu Irlanda de Nord, astfel încât să poată fi folosit adevăratul potențial al acordului Brexit.

Regatul Unit este în recesiune. Inflația este de 11%, cel mai ridicat nivel din ultimii 40 de ani. Produsul intern brut ar urma să se contracte cu încă 1,4% în 2023, conform previziunilor oficiale ale organismului guvernamental de prognoză bugetară din Marea Britanie.

 *Imagine de liushuquan de la Pixabay.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore