Romania in UK

Criptomonedele vor fi reglementate în UK

Guvernul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord a lansat în dezbatere publică o serie de măsuri care reglementează domeniul criptomonedelor. Executivul își propune să controleze unele dintre practicile imprudente care au apărut în lumea afacerilor, scrie CNBC.

Proiectul ar urmări să alinieze industria criptomonedelor cu cea a firmelor tradiționale. Ar urma să întărească regulile referitoare la intermediarii financiari, la cei care stochează criptomenede în numele unor terți și care le și tranzacționează. Astfel, susțin experții britanici banii oamenilor ar urma să fie mai protejați.

Andrew Griffith, secretarul economic al Trezoreriei, a transmis: ”Rămânem fermi în angajamentul nostru de a crește economia și de a permite dezvoltarea tehnologică și inovația – iar asta include și tehnologia criptomonedelor. Dar trebuie să protejăm și consumatorii care adoptă această nouă tehnologie, asigurând standarde robuste, transparente și corecte”.

*Imagine de 3D Animation Production Company de la Pixabay.

*RUK este un proiect realizat în 2022 de către Malina Virtejanu PFA UK, finanțat de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

*Conținutul acestui articol nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

Distribuie această postare:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore