Romania in UK

Cel mai rar cimpanzeu din lume s-a născut la Grădina Zoologică Chester

Un pui de cimpanzeu occidental, o specie extrem de rară, s-a născut la Grădina Zoologică din Chester, Marea Britanie.

Reprezentanții grădinii zoologice au declarat că sunt incredibili de mândri, pentru că această naștere dă un ”impuls vital” unei specii aflate în pericol. Specialiștii spun că au mai rămas în jur de 50 de mii de cimpanzei occidentali în lume. Din aceștia, aproximativ 18 mii de exemplare sunt în Africa, continentul lor natal. Cimpanzeii occidentali mai pot fi găsiți în anumite zone din Senegal, Uganda, Nigeria, Gabon și Ghana, dar nu mai sunt deloc în Togo, Burkina Faso și Benin, relatează Daily Mail.  

WWF atrage atenția că cimpanzeii se confruntă cu distrugerea habitatului lor natural. Mike Jordon, director la Chester, a spus că în ultimii 25 de ani, s-a pierdut 80% din populația de cimpanzei din lume.

Sunt de înțeles deci emoția și entuziasmul experților, odată cu nașterea cimpanzeului occidental la Grădina Zoologică din Chester. Ce știm deocamdată este că cimpanzeul s-a născut în 9 decembrie. Este de sex masculin. Mama lui este ZeeZee, de care se simte deja foarte legat. Întreaga comunitate de 22 de cimpanzei a prins viață și contribuie la creșterea nou-născutului.

Andrew Lenihan, managerul echipei de la Grădina Zoologică Chester, a dezvăluit: Veți vedea adesea cum noul pui este împărțit între alte femele care vor să dea o mână de ajutor și să îi ofere lui ZeeZee o odihnă binemeritată, iar asta este exact ceea ce face fiica ei, Stevie, cu noul ei frate. Se pare că s-a atașat foarte mult de el, ceea ce este minunat de văzut. A fost o tradiție a noastră, de zeci de ani, să numim puii de cimpanzeu după vedete rock și pop celebre, în încercarea de a contribui la atragerea urgentă a atenției asupra acestei specii carismatice.”

* Imagine, Facebook, Grădina Zoologică Chester

*RUK este un proiect realizat în 2022 de către Malina Virtejanu PFA UK, finanțat de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

*Conținutul acestui articol nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

Distribuie această postare:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore