Romania in UK

Cazul Carrick – polițistul violator în serie din Londra mai recunoaște și alte violuri

David Carrick, în vârstă de 48 de ani, ofițer al Poliției Metropolitane din Londra a recunoscut 49 de infracțiuni, comise timp de aproape 20 de ani, împotriva a 12 femei, scrie BBC.

Ofițerul de poliție obișnuia să-și cunoască victimele pe aplicațiile de dating. Le numea sclavele lui sau prostituatele lui. Le abuza fizic, le ținea închise în cuști, le viola. Bărbatul ajungea să le controleze viețile în totalitate. Decidea chiar cu ce să se îmbrace, ce să mănânce sau dacă să mănânce. Le interzicea chiar să vorbească cu propriii lor copii. Toate acestea s-au întâmplat în perioada 2003- 2020, în cea mai mare parte în Hertfordshire, unde și locuia.

Victimele erau descurajate să depună plângere din cauză că agresorul era un ofițer al Poliției, iar Carrick le spunea că nimeni nu le-ar crede. Lucrurile s-au schimbat însă în 2021, atunci când una dintre victim a decis să-l denunțe. Asta le-a încurajat pe celelalte victime să reclama abuzurile la care au fost supuse de ofițerul de Poliție.

David Carrick, care activa în cadrul Comandamentului Protecției Parlamentare și Diplomatice, a fost arestat în octombrie 2021. Inițial nu a recunoscut nimic. Apoi a admis 24 de acuzații de viol. Procesul este în desfășurare, iar noutatea acum este că bărbatul s-a declarant vinovat la Southwark Crown Court pentru alte patru capete de acuzare de viol, detenție ilegală și asalt indecent față de de o femeie de 40 de ani, în 2003. Până la urmă, Carrick a recunoscut 43 de acuzații, inclusiv 20 de violuri.

Poliția din Londra a cerut scuze public pentru infracțiunile ”fără precedent în poliție”, mai ales că s-a descoperit faptul că cel puțin nouă infracțiuni comise de Carrick au fost în atenția poliției între anii 2000 și 2021.

Comisarul adjunct Barbara Gray: „Ar fi trebuit să-i observăm modelul de comportament abuziv și, pentru că nu am făcut-o, am ratat ocaziile de a-l scoate din sistem. Ne pare foarte rău că, pentru că a putut să se folosească de funcția de ofițer de poliție – a prelungit suferința victimelor sale. Știm că s-au simțit incapabile să se prezinte public mai devreme, pentru că le-a spus că nu vor fi crezute”.

Jaswant Narwal, procurorul-șef al Crown Prosecution Service: „Rolul lui Carrick a fost acela de a proteja publicul, dar totuși, timp de 17 ani, în viața sa privată, a făcut exact opusul. Este un bărbat care a degradat, a denigrat și a agresat sexual și violat femei, fără milă. Iar pe măsură ce timpul trecea, severitatea faptelor sale s-a intensificat, crezând că va scăpa cu asta. Amploarea degradării la care Carrick și-a supus victimele nu seamănă cu nimic din ce am întâlnit în cei 34 de ani petrecuți în Serviciul Procuraturii Coroanei”.

Det Ch Insp Iain Moor, din Bedfordshire, Cambridgeshire și Hertfordshire Major Crime Unit: „Detaliile crimelor lui David Carrick sunt cu adevărat șocante. Bănuiesc că mulți se vor îngrozi când vor auzi ce a făcut, dar sper că victimele și publicul mai larg vor înțelege că nimeni nu este mai presus de lege și că serviciul de poliție îi va urmări fără încetare pe acei infractori care au drept țintă femeile în acest fel”.

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a spus că este „absolut dezgustat și îngrozit”. El a punctat că „trebuie să se răspundă la întrebări serioase despre cum a reușit să abuzeze de poziția sa de ofițer în acest mod îngrozitor”.

O reacție a venit și din partea purtătorul de cuvânt al premierului britanic: este „un caz îngrozitor. Gândurile lui Rishi Sunak se îndreaptă către toate victimele”.

*Imagine Twitter Diane Abbott MP

*RUK este un proiect realizat în 2022 de către Malina Virtejanu PFA UK, finanțat de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

*Conținutul acestui articol nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

Distribuie această postare:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore