Romania in UK

Căciulile militarilor din Garda Regală, judecate de instanță

Ministerul Apărării din UK este chemat în sala de judecată de către PETA, o asociație care luptă pentru drepturile animalelor. Organizația susține că Garda Regală ar trebui să folosească niște căciuli din balnă artificială, pentru a nu mai susține uciderea urșilor pnetru decorarea căciulilor. Asociația chiar a creat un tip de înlocuitor din material acrilic, însă Ministerul Apărării a refuzat să îl folosească.

Căciulile, cunoscute ca „bearskins”, au devenit unul dintre cele mai faimoase simboluri ale UK. Ele sunt purtate de regimente de elită la schimbarea gărzii militare, în fața Palatului Buckingham, una dintre principalele opriri ale turiștilor în Londra. Kate Werner, membră PETA: „Este vorba despre un simbol al Regatului Unit, însă noi dorim ca el să reflecte valorile şi etica din societatea noastră”.

Ministerul Apărării nu a vrut să comenteze informația, câtă vreme este vorba despre un proces în desfășurare, însă înainte de asta Guvernul anunțase că nu urmărește schimbarea căciulilor.  Ben Wallace, ministrul Apărării și fost militar, este cunoscut ca fiind în favoarea căciulilor naturale. Când era deputat chiar a susținut un amendament prin care se asigura că se folosește în continuare blană de urs la bearskins.

Pe lângă a da în judecată Ministerul Apărării, asociația PETA i-a scris și regelui  Charles al III-lea, cunoscut ca apărător al naturii. Organizația i-a cerut, de asemenea, să aleagă o mantie artificială la ceremonia de încoronare din mai; să nu o poarte pe cea de hermină.

*Imagine de la Profimedia Images.

*RUK este un proiect al Belfast Intercultural Romanian Community, realizat cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, Secretariatul General al Guvernului.

Distribuie această postare:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore