De trei ori mai mulți pacienți fără dizabilități după AVC, datorită inteligenței artificiale

Sistemul Brainomix e-Stroke, dezvoltat de o companie din Oxford, reduce cu mai mult de o oră descoperirea diagnosticului și stabilirea tratamentului în cazul persoanelor care au făcut un accident vascular cerebral, ceea ce ajută la reducerea efectelor accidentului.

Ministerul britanic al Sănătății a declarat că a folosit sistemul în 111.000 de cazuri de suspecte de AVC, iar asta a dus la o creștere a numărului pacienților fără dizabilități după AVC de la 16% la 48%, relatează AFP.

Timothy Ferris, director de transformare în NHS, a transmis „Fiecare minut salvat în timpul evaluării iniţiale în spital a persoanelor cu simptome de AVC permite îmbunătăţirea spectaculoasă a şanselor unui pacient de a părăsi spitalul sănătos”.

Ministerul Sănătăţii a dat-o ca exemplu pe Carol Wilson, asistent pedagogic. În iunie 2021 nu a mai putut vedea, avea crampe și nu se mai putea folosi de mâini și picioare. Sistemul Brainomix e-Stroke a ajutat la depistarea imediată a unui cheag de sânge în creier. Medicii au ales să facă rapid o trombectomie. După intervenție, în aceeași zi, Carol putea să trimită mesaje familiei, iar la două zile după AVC era înapoi la serviciu.

Peste 85 de mii de britanici fac în fiecare an un accident vascular cerebral.

*Imagine de Gerd Altmann de la Pixabay.

*RUK este un proiect realizat în 2022 de către Malina Virtejanu PFA UK, finanțat de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

*Conținutul acestui articol nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

Distribuie această postare:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore