Romania in UK

Un român condamnat în UK pentru că și-a ucis fiul va face închisoare în România

Curtea de Apel Alba Iulia a admis cererea lui Mihai Cătălin Gulie, condamnat în Regatul Unit pentru că și-a ucis fiul de șase luni, de a face închisoare într-un penitenciar din România.

”Dispune recunoaşterea sentinței penale de condamnare nr. T 20217109 pronunţată de Curtea Coroanei Liverpool la 26.11.2021, rămasă definitivă la aceeași dată, prin care persoana transferabilă Gulie Mihai Cătălin a fost condamnată la pedeapsa detențiunii pe viață (cu un termen minim de executare de 20 de ani închisoare) pentru comiterea infracțiunii de omor, prevăzută de Secţiunea a 5-a a Legii Violenţei Domestice, Infracţiunilor şi Victimelor 2004, din legislația Regatului Unit, având corespondent în legislaţia română la art.189 alin.1 lit.h raportat la art.199 alin.1 Cod penal-omor calificat”, se arată în decizia data de judecătorii români.

Mihai Cătălin Gulie, în vârstă de 28 de ani, a fost condamnat la închisoare pe viață în Regatul Unit, de Liverpool Crown Court, după ce fiul său de 6 luni, diagnosticat cu sindronul Down, a murit ca urmare a rănilor la coaste, coloană, ochi și craniu, cauzate de violența tatălui.

Din ce scrie presa britanică, mama copilului, în vârstă de 35 de ani, știa că soțul ei este violent cu cel mic și nu a făcut nimic pentru a-l împiedica. Mai mult, a încercat să acopere rănile copilului cu pasta de dinți și să ascundă faptele bărbatului în fața autorităților. A fost și ea condamnată la trei ani de închisoare pentru că a provocat sau a permis moartea copilului ei.

*Imagine de Gerd Altmann de la Pixabay.

*RUK este un proiect realizat în 2022 de către Malina Virtejanu PFA UK, finanțat de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

*Conținutul acestui articol nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

Distribuie această postare:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore