Romania in UK

Uciderea lui Sean Fox și Mark Hall, în Belfast: aceiași criminalui

Poliția a confirmat că, din datele pe care le are până acum, Sean Fox și Mark Hall au fost uciși de aceiași doi bărbați înmarmați. Amândoi au fost uciși în plină zi, în Vestul Belfastului.

Superintendentul detectiv Eamonn Corrigan, șeful echipelor majore de investigații ale PSNI, a declarat: „Pot confirma că detectivii leagă acum în mod oficial crimele îngrozitor de violente ale lui Mark Hall și Sean Fox. După o examinare atentă a imaginilor CCTV confiscate, credem că crimele au fost comise de aceiași doi bărbați înarmați. De asemenea, acum este evaluarea noastră că crimele au fost comise de un grup organizat de criminali care operează ca teroriști și care ar putea fi sau au fost membri ai organizațiilor teroriste. Suntem conștienți de faptul că oamenii se deplasează între aceste grupări și suntem precauți să nu etichetăm gruparea sau să atribuim crimele unei anumite organizații în acest moment. Cu toate acestea, execuțiile cu sânge rece ale lui Mark Hall și Sean Fox poartă toate semnele distinctive ale crimelor republicane dizidente. Există o serie de asemănări între cele două crime, inclusiv locația West Belfast, precum și stilul nesăbuit și nesăbuit al împușcăturilor în public în plină zi. Este clar că bărbații înarmați au cunoștințe aprofundate despre aceste zone din Belfast de Vest și s-au simțit confortabil să-și efectueze execuțiile în fața unui număr de oameni și martori”.

Sean Fox, în vârstă de 42 de ani, a fost ucis de doi bărbați înaarmați în după-amiaza zilei de duminică, 2 octombrie, în incinta Clubului Social și Sportiv Celtic Donegal de pe Suffolk Road.

Mark Hall, în vârstă de 31 de ani, a fost împușcat mortal în casa familiei sale din Rodney Drive, sâmbătă, 18 decembrie 2021. Imediat după ora 16:30, doi bărbați înarmați s-au apropiat de casă, iar unul a tras prin fereastra din față a casei. Mark a fost rănit grav, iar mai târziu a murit.

*Imagine de Bruce Emmerling de la Pixabay.

*RUK este un proiect al Belfast Intercultural Romanian Community, realizat cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, Secretariatul General al Guvernului.

Distribuie această postare:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore