Romania in UK

MAREA BRITANIE. Șezătoarea de toamnă Belfast Intercultural Romanian Community

Am furat un pic startul  în așteptarea lunii marilor sărbători. Am profitat de weekend și de faptul că se întunecă devreme și am dat strigare pentru o șezătoare marca BIRC, așa cum am mai făcut de multe ori.

Am răspuns prompt, toate prietenele Romania in UK și BIRC.

Am avut prezentare de modă și consultanță personalizată de stil oferită de Gintare Rodrigues Silvestre și al său Captain Tortue France urmată apoi de un atelier de creație și Art and craft cu tema sărbătorilor de iarnă oferit de Creative workshop Anda.

Am savurat Poale´n brâu și plăcintă de mere făcute de Mariana Ursu, plăcintă de dovleac făcută de Manuela Bordeiu, am primit sfaturi despre cum să conservăm legumele și fructele peste iarnă de la Ana Deicu din Ballymena ( zacuscă, pastă de peste, murături asezonate), am gustat compoturi și vin românesc, brânzeturi și multe altele.

Ne-am umplut sufletele de bucurie împărtășind povești de viață pe care le veți regăsi și pe portalul Romania in UK dar și făcând planuri pentru Ziua Naționala a României din 1 Decembrie când vom organiza un alt eveniment special.

Mulțumim pentru participare Manuela Bordeiu și pentru plăcintă cu dovleac, Mariana Ursu pentru Poale´n brâu și Plăcinta cu mere, Simona Gheorghiu pentru prăjituri, Otilia Walmsley pentru sfaturi, Samfira Boldizsar pentru poveşti, Erminia Suciu pentru voia bună pe care a adus-o, Magda pentru râsul ei plin de viaţă, Anda și Laura Bratu pentru decorațiunile făcute complet hand made.

La fel, pentru megadistracţia oferită de Gintare Silvestre Rodrigues şi creeaţiile ei vestimentare, Larisa Gîlcă şi Maria Pîrvu pentru tinereţe, Ana Deicu pentru că are mereu grijă de noi, Ana pentru organizare, Cristina Petrea pentru povestea dansului irlandez, Andreea și Cristina pentru culori, Clara Rădulescu pentru poveștile de la Universitate.

Belfast Intercultural Romanian Community își continuă misiunea de întărire a elementului românesc în UK, în special prin evenimente care adună laolaltă comunitatea vorbitoare de română. Evenimentele culturale, lingvistice, culinare și sportive organizate de BIRC sunt deja un brand al comunității.

Distribuie această postare:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore