Romania in UK

Șase copii morți în UK din cauza streptococului A, care provoacă scarlatina

Agenţia pentru Sănătate şi Siguranţă din Marea Britanie (UKHSA) a anunțat că în acest sezon în Anglia cinci copii sub 10 ani au pierit în termen de şapte zile de la diagnosticarea cu boala streptococică invazivă de grup A. Încă un copil a murit în Ţara Galilor.

UKHSA îndeamnă părinții să fie vigilenți pentru că este vorba de o creștere a numărului de astfel de cazuri. Părinții sunt sfătuiți să urmărească simptomele şi să solicite asistenţă medicală imediată, astfel încât copiii să poată fi trataţi rapid, înainte ca infecţia să devină gravă.

În timpul ultimului sezon de streptococ A (2017-2018), în Anglia și-au pierdut viața patru copii sub 10 ani.

Autoritățile cred că această creștere înregistrată acum este determinată de creşterea circulaţiei bacteriilor şi a contactului cu acestea.

Streptococul A poate provoca infecţii uşoare sau fatale, în special atunci când ajunge în sânge. Poate duce la boli precum angina streptococică, impetigo (infecţie a pielii) şi scarlatina.

Scarlatina, o boală în general uşoară, dar foarte contagioasă, a înregistrat o creştere bruscă, cu 851 de cazuri raportate în săptămâna 14-20 noiembrie, faţă de o medie de 186 în aceeaşi perioadă a anilor precedenţi.

*Imagine de Semevent de la Pixabay.

Distribuie această postare:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore