Romania in UK

Rishi Sunak remaniază Guvernul și pune alt șef în fruntea Conservatorilor

Premierul Marii Britanii a numit un nou președinte al Partidului Conservator: Greg Hands, care va avea sarcina dificilă să pregătească formațiunea pentru următoarele alegeri care vor avea loc în doi ani; asta în condițiile în care conservatorii stau din ce în ce mai prost în sondaje, după ce au fost la putere în ultimii 13 ani. Greg Hands a fost numit și ministru al Comerțului Internațional în Guvernul Sunak.

Rishi Sunak a făcut noua numire după ce la sfârșitul lui ianuarie l-a demis pe predecesorul lider al Partidului Conservator, Nadim Zahawi, după ce ancheta independentă cerută de premier a arătat că Zahawi a încălcat codul ministerial în urma unui litigiu cu autoritățile fiscale. Pentru a scăpa de probleme, Zahawi ar fi plătit 5 milioane de lire fiscului, cu tot cu penalizări, dar nu ar fi adus modificările necesare în declarația de avere. Fostul președinte de partid avea și funcția de ministru fără portofoliu în Guvernul Sunak, pe care a pierdut-o.

Astfel, Sunak a făcut prima remaniere serioasă, la trei luni și jumătate de la învestirea în funcție. Grant Shapps, care era din octombrie ministru al companiilor şi energiei, a devenit ministru pentru securitate energetică şi neutralitatea emisiilor de carbon. Kemi Badenoch se va ocupa de afaceri și comerț. Michelle Donellan, care era ministru al culturii, a preluat portofoliul Știinţă, Inovaţie şi Tehnologie. Iar funcția ei de ministru al Culturii a fost acordată lui Lucy Frazer.

Rishi Sunak a postat pe Twitter: „Guvernul trebuie să reflecte priorităţile poporului britanic şi să fie conceput pentru a le îndeplini. Aceste schimbări vor face ca echipele să se concentreze pe chestiuni care vor construi un viitor mai bun pentru copiii şi nepoţii noştri”.

*Imagine, Facebook Rishi Sunak.

*RUK este un proiect realizat în 2022 de către Malina Virtejanu PFA UK, finanțat de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

*Conținutul acestui articol nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

Distribuie această postare:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore