Romania in UK

Lansare oficială BIRC. Prima asociație românească din Irlanda de Nord.

Galerie foto și video

Trei torturi speciale, făcute de Simona Gheorghiu. Gustul de acasă.

Este un moment special pentru noi, cei care trăim aici. Avem nevoie de reprezentare, avem nevoie evenimente, avem nevoie de afirmare. Faptul că proiectul romaniainuk.com este realitate, este un pas imens în ceea ce Belfast Intercultural Romanian Community face și va face – Mălina Vîrtejanu, fondator

După 3 ani de evenimente pentru comunitatea românească din Irlanda de Nord, Belfast Intercultural Romanian Community are formă juridică. Asociația comunitară s-a constituit legal și are același scop ca și până acum: reprezentarea intereselor comunității românești din Irlanda de Nord.

Momentul este special pentru că răspunde nevoii zecilor de mii de români de a fi reprezentanți, în special la nivelul activităților culturale, educative, sportive și informaționale.

Mălina Vîrtejanu cu Anton Emmanuel Barbu, Consulul General al României la Edinburgh și Dr. Ștefan Carter, Consulul Onorific al României în Irlanda de Nord.

Este important acest pas, iar faptul că a fost făcut în aceste zile în care noi românii sărbătorim Marea Unire îi dă o semnificație aparte – Anton Emmanuel Barbu, Consulul General al României la Edinburgh.

La eveniment au participat reprezentanți ai comunității, în special români (dar și britanici și alte naționalități) care s-au remarcat în timp ca membri activi în evenimente de promovare și întărire a elementului românesc.

Muzică live, folclor și peste 1000 de sarmale – rețeta unei petreceri românești reușite.

Mâncarea tradițională românească a fost elementul nelipsit al serii. Mulțumim pentru sarmale Ana Deicu.

România a fost prezentă și prin muzică și tradiție. Cozonacii românești, sarmalele, cârnații de casă, slănina, brânza telemea și palinca de Bihor au fost, fără îndoială, deliciul tuturor celor prezenți.

Actrița de la Teatrul de revistă Constantin Tănase din București, Raluca Guslicov a încântat publicul cu muzică live. Iar interpreții de muzică populară Elena Burcea și George Pădureanu au făcut ca în centrul Belfastului să se audă muzica lăutărească românească autentică.

Mălina Vîrtejanu, fondator BIRC și actrița Raluca Guslicov

Distribuie această postare:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore