Romania in UK

Funeraliile istoricului Eamon Phoenix

Slujba pentru regretatul Dr. Phoenix va avea loc vineri, la ora 13:00, la Biserica St. Bridget din sudul Belfastului. Urmează înmormântarea în cimitirul Blaris, Lisburn.

Eamon Phoenix a murit la 69 de ani, acasă, în orașul Belfast, după ce s-a luptat pentru o scurtă vreme cu boala. Și-a lăsat în urmă familia îndurerată: soția sa Alice, fiica sa Mary-Alice, ginerele Stuart și nepoata Nicole.

Cine a fost Dr. Phoenix

Dr. Phoenix a fost profesor la Stranmillis University College și colaborator pe termen lung al ziarului Irish News. Era o figură marcantă, iar la expertiza lui apelau deseori televiziunile.

Oameni importanți au transmis condoleanțe familiei. Premierul irlandez Michael Martin a vorbit despre academician astfel: „ un istoric cu un talent rar ale cărui intuiții neprețuite au făcut atât de mult pentru a ilumina povestea politicii și a trecutului Irlandei”. Vicepreședintele Sinn Fein, Michelle O’Neill și alți lideri de opinie au vorbit despre articolele valoroase pe care Dr. Phoenix le-a scris de-a lungul a aproape 40 de ani, despre talentul său de comuniator, despre contribuția sa construirea păcii pe insulă, despre moștenirea extraordinară pe care o lasă tinerelor generații.

*Imagine de vlanka de la Pixabay.

Distribuie această postare:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore