Romania in UK

Caz unic în UK. Un bărbat a fost condamndat pentru crimă la 47 de ani de la comiterea ei

Dennis McGrory, din Milton Keynes, Buckinghamshire, a fost găsit vinovat pentru că a violat-o, înjunghiat-o și strangulate-o pe Jacqui Montgomery. Crima s-a petrecut în 1975, în Islington, nordul Londrei, atunci când ucigașul avea 28 de ani, iar victima aproape 16 ani.

La un an de la comiterea faptei, McGrory a fost judecat, dar a fost lăsat liber. Ca urmare a unor schimbări legislative în justiția britanică referitoare la dubla incriminare, acum cazul a putut fi reluat. Iar o probă AND a fost cea care a dus la confirmarea că Dennis McGrory a ucis-o pe Jacqui Montgomery, cu furie. Bărbatul încerca să dea de urma fostei sale partenere, Josie Montgomery- mătușa victimei- care avea o aventură cu prietenul său, John Malloy.

Kathy, sora victimei, a declarant pentru Daily Mail: ” Un bărbat violent, care trăia în familia noastră, a violat-o și a ucis-o pe sora mea. El a putut să-și trăiască viața. Și-a petrecut aproape 50 de ani ca om liber, făcând ce a vrut. Sora mea nici măcar nu împlinise 16 ani.

Acțiunile sale au provocat traume atâtor oameni și nu au existat consecințe pentru el ”.

Max Hill KC, Directorul Procuraturii, a zis:  ”Este un pas extrem de serios și rar să ceri Curții de Apel, așa cum am făcut-o eu, să anuleze o achitare pentru crimă, indiferent dacă această achitare a avut loc acum cinci ani sau acum 50 de ani”.

*Imagine de Sang Hyun Cho de la Pixabay.

*RUK este un proiect al Belfast Intercultural Romanian Community, realizat cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, Secretariatul General al Guvernului.

Distribuie această postare:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore