Romania in UK

Biserica Angliei, în favoarea cuplurilor de același sex. Care sunt totuși limitele

Sinodul general al Bisericii Angliei a votat pentru binecuvântarea cuplurilor de același sex, dar împotriva oficierii căsătoriilor religioase, scrie AFP. Au fost 250 de voturi ”pentru”, 181, ”împotrivă” și zece abțineri. Au fost opt ore de discuții tensionate, timp de două zile.

În spate, însă, sunt mai bine de șase ani de consultări, care au arătat diferențele de opinie în rândul celor 85 de milioane de credincioși.

Textul adoptat de Biserică admite și „eşecul Bisericii de a primi persoanele LGBT+ şi prejudiciul pe care l-au suferit şi încă îl suferă persoanele LGBT+ în viaţa Bisericii”.

Episcopul Londrei, Sarah Mullally, a declarant: „Sinodul a ajuns acum la un rezultat. Recunosc că unii vor fi profund recunoscători, iar alţii vor fi răniţi. Arhiepiscopii şi eu sperăm că această dezbatere profundă şi atentă va marca un nou început pentru Biserică, în dorinţa noastră de a merge înainte ascultând unii pe alţii şi, mai ales, de Dumnezeu”.

*Imagine de Robert Owen-Wahl de la Pixabay.

*RUK este un proiect realizat în 2022 de către Malina Virtejanu PFA UK, finanțat de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

*Conținutul acestui articol nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

Distribuie această postare:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore