Romania in UK

Avertismentul Băncii Angliei – urmează o criză de forță de muncă

Experții Băncii Angliei atrag atenția că piața muncii și asigurările sociale vor fi sub o mare presiune în perioada 2023-2024, când se preconizează că economia Regatului Unit va scădea, întrucât din ce în ce mai multe persoane ies la pensie, multe dintre ele anticipat.

Banca Angliei estimează că peste o jumătate de milion de oameni au părăsit piața muncii de la începutul pandemiei. Andrew Bailey, guvernatorul băncii, spune că mulți dintre ei nu și-au căutat job, înainte de a lua decizia de a se pensiona. Guvernatorul crede că această situație va afecta economia Regatului pe termen lung.

Fostul lider conservator Sir lain Duncan-Smith, a declarat: „Nu cred că banca centrală înțelege ce se întâmplă pe piață muncii. Oamenii nu se întorc pentru că de prea multe ori nu au motivație să se întoarcă: fiscul îi taxează atât de mult, iar companiile sunt împovărate de atâtea reglementări. Populația este afectată de o inflație mare, de dobânzi ridicate, de taxe mari și de reglementări mult prea stricte. Trebuie să relaxăm reglementările pentru a face Marea Britanie mai competitivă”.

Totuși, previziunile băncii cu privire la numărul de persoane care ar urma să rămână fără serviciu în perioada de recesiune sunt mai optimiste. Acum experții au lansat un număr de concedieri cu 400 de mii mai mic decât cel estimate anul trecut.

*Imagine de Hands off my tags! Michael Gaida de la Pixabay.

*RUK este un proiect realizat în 2022 de către Malina Virtejanu PFA UK, finanțat de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

*Conținutul acestui articol nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

Distribuie această postare:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore