Romania in UK

Avertisment din partea autorităților britanice: ”Ștergeți TikTok de pe telefoane!”

Aplicația TikTok comportă numeroase riscuri de securitate, de protejare a datelor utilizatorilor. Asta crede președintele comitetului de Afaceri Externe al Regatului Unit.

Alicia Kearns, deputat conservator și șefă a comisiei de Afaceri Externe, susține că datele utilizatorilor TikTok pot fi expuse, iar această platformă video ar trebui privită ca pe o amenințare întrucât sunt multe riscuri de securitate. Principala preocupare ar fi că TikTok transmite datele utilizatorilor Guvernului chinez.

Nu merită să ai parte de această aplicație vulnerabilă pe telefon. Este o sursă supremă de date pentru oricine care face eforturi ostile.Toată lumea ar trebui să fie îngrijorată de asta”, a spus Alicia Kearns.

ByteDance, compania care deține TikTok, neagă acuzațiile. Firma a transmis, printr-un purtător de cuvânt: TikTok bucură milioane de oameni din Regatul Unit și vrem să fim clari că ei pot să aibă încredere. Luăm măsuri precum stocarea datelor utilizatorilor din Marea Britanie în operațiunile centrelor noastre de date din Irlanda, începând cu acest an. I-am scris dnei Kearns de mai multe ori pentru a ne asigura că are toate faptele și informațiile disponibile și așteptăm cu nerăbdare să ne angajăm împreună în ceea ce privește aceste probleme importante în viitorul apropiat”.

TikTok are peste un miliard de utilizatori din întreaga lume. De curând, s-a aflat că angajații firmei ar fi folosit datele utilizatorilor pentru a identifica mai mulți jurnaliști occidentali și pentru a le afla sursele.

Și Statele Unite ale Americii și-au arătat îngrijorarea cu privire la TikTok. Platforma a fost sub investigație din cauza presupuselor încălcări ale confidențialității. Mai mult s-a luat în discuție chiar interzicerea TikTok.

*Imagine de Lorendiz Gonzalez de la Pixabay.

*RUK este un proiect realizat în 2022 de către Malina Virtejanu PFA UK, finanțat de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

*Conținutul acestui articol nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

Distribuie această postare:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore