Romania in UK

Asistenții medicali suspendă greva. Încep negocierile cu Guvernul

Principalul sindicat al asistenților medicali a anunțat că renunță la grevă, după ce Guvernul britanic a fost de acord să negocieze revendicările lucrătorilor din sănătate, transmite AFP.

Royal College of Nursing (RCN, sindicat principal) şi Ministerul britanic al Sănătăţii au transmis un comunicat de presă comun în care anunță că sunt gata să treacă la discuții intense despre salarii, condițiile de muncă și reformele pentru creșterea productivității. Steve Barclay, ministrul Sănătății, urmează să aibă întâlniri cu reprezentanții sindicatelor.

Guvernul a reușit la limită să evite un nouă mare grevă a asistenților programată pentru 1 martie. Ar fi urmat să fie 48 de ore în care asistenții nu mergeau la muncă. Mai mult, ar fi urmat ca și alte domenii să fie afectate, care până acum au fost ocolite, precum terapie intensivă și oncologie.

Asistenții medicali cer o creștere de aproape 20 la sută a salariului, începând chiar din acest an, dar Guvernul susține că revendicarea este inabodabilă. Încă de la finalul anului trecut, lucrătorii din Sănătate, dar și din alte domenii, au organizat mai multe greve. Cea mai mare a fost la începutul lui februarie, când atât asistenții, cât și ambulanțierii nu s-au prezentat la serviciu.

*Imagine de Parentingupstream de la Pixabay.

*RUK este un proiect realizat în 2022 de către Malina Virtejanu PFA UK, finanțat de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

*Conținutul acestui articol nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

Distribuie această postare:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore